Ne morate više da prljate puno sudova, ako želite da napravite pohovani karfiol. Sve što je potrebno da uradite je da ispasirate povrće, a zatim dodajte i ostale sastojke, napravite pljeskavicu i ispržite. Brzinski napravite obrok koji možete da poslužite sa salatom i parčetom hleba.
Sastojci:
- 1 manji karfiol
- 100 ml vode
- 1 jaje
- prezle
- 1 čaša brašna
Priprema:
Skuvajte karfiol, a zatim napravite pire od njega. Dodajte mu vodu, jaje, brašno i prezle. Sve lepo sjedinite i napravite krokete i pržite.
Izvor: Stvar ukusa
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš