U kući svi uglavnom imamo krompir, luk i šargarepu, a to su glavni sastojci ove izuzetno kremaste čorbe. Grčki jogurt daje joj poseban ukus, a začine možete dodavati po svom ukusu. Sugurno će vam okrepiti u hladnim danima, a toliko je zasitna da može da zameni kompletan obrok. 

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 l vode
  • kocka za supu
  • 200 g grčkog jogurta
  • suvi peršun
  • so, biber

Priprema:

Krompir očistiti pa iseći na kockice. Staviti u šerpu i naliti sa vodom, ubaciti kocku za supu i staviti da se kuva, pa kada proključa kuvati još 10 minuta. Sitno naseckati luk i šargarepu, pa propržiti na ulju da se luk zastakli. U šerpu sa krompirom ubaciti malo peršuna i dodati grčki jogurt, pa sve dobro izmešati. Krompir malo izgnječiti viljuškom. Dodati luk i šargarepu, pa po ukusu dodati još soli i bibera. Kuvati sve zajedno još nekih 10-ak minuta, da lagano vri.

Izvor: Stvar ukusa