U kući svi uglavnom imamo krompir, luk i šargarepu, a to su glavni sastojci ove izuzetno kremaste čorbe. Grčki jogurt daje joj poseban ukus, a začine možete dodavati po svom ukusu. Sugurno će vam okrepiti u hladnim danima, a toliko je zasitna da može da zameni kompletan obrok.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 l vode
- kocka za supu
- 200 g grčkog jogurta
- suvi peršun
- so, biber
Priprema:
Krompir očistiti pa iseći na kockice. Staviti u šerpu i naliti sa vodom, ubaciti kocku za supu i staviti da se kuva, pa kada proključa kuvati još 10 minuta. Sitno naseckati luk i šargarepu, pa propržiti na ulju da se luk zastakli. U šerpu sa krompirom ubaciti malo peršuna i dodati grčki jogurt, pa sve dobro izmešati. Krompir malo izgnječiti viljuškom. Dodati luk i šargarepu, pa po ukusu dodati još soli i bibera. Kuvati sve zajedno još nekih 10-ak minuta, da lagano vri.
Izvor: Stvar ukusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan