U zimskim danima potrebni su nam obroci koji će nam obezbediti dovoljno vitamina, ali nas i zagrejati. Krem čorba od tikvica idelano je rešenje, jer je puna svežeg povrća i sadrži sve što vam je potrebno. Ono što je najvažnije njena priprema je brza i laka.
Sastojci:
- 500 g tikvica
- 400 g krompira
- 150 g šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 60 ml ulja
- 600 ml vode
- 350 ml mleka
- so, biber
- beli luk u prahu
- mirođija
Priprema:
U šerpu u kojoj ćete kuvati čorbu ubacite sitno seckani crni luk i propržite na malo ulja. Ostalo povrće očistite i nasecite na kocke, ubacite u šerpu i ostavite da se malo dinsta. Dodajte so i biber po ukusu, pa kada povrće omekša nalijte vodu i kuvajte na jačoj vatri dok ne provri, potom smanjite jačinu i ostavite da se krčka 20-ak minuta. Nakon toga sastojke izmiksajte u blenderu, postepeno dodajte mleko, a zatim mirođiju i beli luk. Ukoliko ima potrebe dodajte još soli po ukusu ili ostale začine. Jelo dekorišite dvopekom ili starim zapečenim hlebom, a po želji za potpuniji ukus možete u svaku prociju da sipate po jednu kašiku maslinovog ulja ili kisele pavlake.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem