Isecite krompir kao za musaku, pa poređajte u tiganj i pospite rendanim sirom. Bez nekog preteranog truda napravićete večeru, koja će se svima svideti i tražiće se repete. Umesto poklopca koristite pek papir koji sme za kuvanje možete da koristite i za čišćenje ili čuvanje posuđa.
Sastojci:
- 950 g krompira
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Isecite krompir na tanke kolutove, a sir izrendajte. U tiganj sipajte ulje ili istopite malo putera. Poređajte krompir, pa sir, krompir, opet sir i na kraju krompir. Začinite svaki sloj po želji i ostavite na ringli 5 minuta na najjačoj temperaturi. Pokrijte pek papirom, pa stavite u rernu na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus