Kada koristite pek papir kao podlogu za pleh onaj deo što isečete jer je višak, nemojte da bacate. Zgužvajte i čuvajte jer možete da koristite za ribanje. U nastavku teksta pročitajte kako sve možete da koristite pek papir da očistite kuhinju i sačuvate posuđe.

Nije samo pek papir dobar za čišćenje i sprečavanje ogrebotina i aluminijuska folija ima dosta primena u domaćinstvu. 

1. Sačuvajte fioke vašeg frižidera, tako što ćete ih lepo oprati, pa stavite pek papir i tek onda poređajte voće i povrće. Pek papir će sprečiti da se one brzo prljaju i da ostaju fleke od voća i povrća.

2. Ako imate površine u kuhinji ili sudoperu od nerđajućeg čelika, posle pranja je dobro očistite pek papirom. On će stvoriti zaštitni sloj i kamenac će se teže skupljati. 

3. Pek papir možete da koristite i kako biste zaštitili vaše tiganje od ogrebotina. Na tiganj stavite pek papir, pa tek preko njega drugi tiganj ili posudu i stavite na mesto. 

4. Kada pravite burgere, na suv tiganj stavite pek papir, kako biste sprečili da se meso zalepi za njega. 

5. Svi znaju da su drvene daske bolje od običnih, ali i da se one peru samo vodom. Kako vaša drvena daska ne bi poprimila boju ili miris nekih namirnica, koristite pek papir. Ovo ne važi za sve namirnice samo za one koje ostavljaju fleke. 

Izvor: Stvar ukusa