Keramičke posude i posuđe popularne su zbog površine za kuvanje koja se ne lepi, a i predstavljaju zdraviju varijantu za pripremu hrane. Ukoliko se budete pridržavali sledećih saveta ovo posuđe vam može trajati duži niz godina.
Pročitajte i još neke trikove za čišćenje posuđa.
Pranje keramičkog posuđa
Novo keramičko posuđe treba prati ručno u toploj vodi sa deterdžentom, dobro isprati i osušiti mekom krpom. Ovo će ukloniti sve čestice prašine i prljavštinu koje su se taložile na površini. Važno je da nakon pripreme hrane pustimo posuđe da se ohladi jer keramički premazi ne reaguju dobro na brze, drastične promene temperature.
Saveti za održavanje keramičkog posuđa
- Keramičko posuđe uvek perite ručno
- Prilikom spremanja hrane u keramičkom posuđu uvek koristite samo plastični, silikonski ili drveni pribor
- Nikada ne secite hranu nožem u keramičkom posuđu
- Ne koristite previsoke temperature pri kuvanju
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem