Ako vam je dosadilo mukotrpno ribanje šerpi i tiganja na kojima su ostali tragovi zagorele masnoće, primenite naše savete.

Predstavljamo vam tri jednostavna načina čišćenja posuđa nakon kojih će oni zablistati kao novi.

Oljuštite krompir i prepolovite ga.

Na polovinu krompira stavite sodu bikarbonu. Tom stranom krompira trljajte zamašćenu površinu. Ovaj način zahteva malo više truda, ali rezultat neće izostati.

Kesice čaja vam takođe mogu pomoći u čišćenju posuđa.

Neiskorišćenom suvom kesicom za čaj protrljašte prljavu posudu. VIdećete kako kesica polako upija prljavštinu i masnoću. Biće vam potrebne 2 kesice za čišćenje jedne posude.

Kombinacija sode bikarbone i ključale vode će biti od velike pomoći.

U veću šerpu stavite 4-5 kašičica sode bikarbone i malo vode i tu stavite zamašćenu šerpu ili tiganj. Zagrevajte na srednjoj temperaturi i kuvajte oko pola sata. Nakon toga ćete bez muke obrisati zagorelu masnoću.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs