Ako vam je dosadilo mukotrpno ribanje šerpi i tiganja na kojima su ostali tragovi zagorele masnoće, primenite naše savete.
Predstavljamo vam tri jednostavna načina čišćenja posuđa nakon kojih će oni zablistati kao novi.
Oljuštite krompir i prepolovite ga.
Na polovinu krompira stavite sodu bikarbonu. Tom stranom krompira trljajte zamašćenu površinu. Ovaj način zahteva malo više truda, ali rezultat neće izostati.
Kesice čaja vam takođe mogu pomoći u čišćenju posuđa.
Neiskorišćenom suvom kesicom za čaj protrljašte prljavu posudu. VIdećete kako kesica polako upija prljavštinu i masnoću. Biće vam potrebne 2 kesice za čišćenje jedne posude.
Kombinacija sode bikarbone i ključale vode će biti od velike pomoći.
U veću šerpu stavite 4-5 kašičica sode bikarbone i malo vode i tu stavite zamašćenu šerpu ili tiganj. Zagrevajte na srednjoj temperaturi i kuvajte oko pola sata. Nakon toga ćete bez muke obrisati zagorelu masnoću.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno