Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZDRAVE LAZANJE BEZ TESTA, BOLJE OD ORIGINALA: Umesto kora iskoristite ovo povrće - svi će pitati za recept

Brzo i lako napravite lazanje od kupusa.

 Lažne lazanje od kupusa Izvor: Printscreen/YT/ Cookist Wow

Pored pice, lazanje su jedno od omiljenih italijanskih jela koje su česte na našoj trpezi. U originalan recept idu kore od testa, a u ovoj malo drugačijoj verziji umesto kora se koristi kupus. Brzo se spremaju, a fantastičnog su ukusa, idelane za ručak ili večeru. 

Sastojci:

  • 1 srednja glavica kupusa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 šargarepe
  • 100 g pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 jaje
  • 30 g prezli
  • so, biber

Za sos:

  • 1 jaje
  • 200 ml neutralne pavlake
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Spustite ceo očišćen kupus u lonac sa kipućom vodom, svega 20 sekundi. Kada listovi postanu mekani i odvojeni, izvadite ih hvataljkama. U činiji pomešajte mleveno meso, pirinač, sitno naseckan luk, rendanu šargarepu, jaje, prezle, pa sve začinite po ukusu. Sve dobro sjedinite. Na dnu posude za pečenje poređajte sloj listova kupusa koji vire preko ivica posude. Stavite mleveno meso, potom poređajte sloj kupusa, pa stavite još jedan red mesa. Odozgo poređajte još jedan sloj kupusa. Zatvorite listove koji se preklapaju i dodajte još listova kupusa na vrh. U činiji umutiti jaje, dodati neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu i dobro promešajte. Prelijte ovu mešavinu preko lazanje. Probodite lazanje viljuškom na par mesta. Pokrijte folijom i pecite na 170 C 40 minuta, a zatim skinite foliju i pecite nepokriveno na 200 još 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti