Oživite duh i ukus italije u vašem domu. Napravite ukusne kanelone - rolnice od listova kora za lazanje. Možete ih filovati po želji ili ovako kako piše u receptu u nastavku. Peku se pola sata, a brzo se i prave.

Sastojci:

  • nekoliko listova kora za lazanje
  • 200 g šunke
  • 200 g suvog vrata
  • 150 g listova kačkavalja
  • 200 g kisele pavlake
  • malo kečapa
  • 1 jaje
  • rendani kačkavalj

Priprema:

Kore za lazanje obariti u vodi 5-6 min. Obarene kore staviti u hladnu vodu pa na krpu da upije vodu. Izmešati pavlaku i jaje. Na list lazanje premazati pavlaku pa poređati šunku. Preko šunke premazati pavlaku, pa poređati suvi vrat. Preko ide opet pavlaka pa list kačkavalja, pavlaka i na kraju kečap. Uviti u rolnicu i ređati u podmazan pleh. Preliti umućenim jajetom i premazati pavlakom i kečapom. Peći na 200 stepeni oko 35 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja