Oživite duh i ukus italije u vašem domu. Napravite ukusne kanelone - rolnice od listova kora za lazanje. Možete ih filovati po želji ili ovako kako piše u receptu u nastavku. Peku se pola sata, a brzo se i prave.
Sastojci:
- nekoliko listova kora za lazanje
- 200 g šunke
- 200 g suvog vrata
- 150 g listova kačkavalja
- 200 g kisele pavlake
- malo kečapa
- 1 jaje
- rendani kačkavalj
Priprema:
Kore za lazanje obariti u vodi 5-6 min. Obarene kore staviti u hladnu vodu pa na krpu da upije vodu. Izmešati pavlaku i jaje. Na list lazanje premazati pavlaku pa poređati šunku. Preko šunke premazati pavlaku, pa poređati suvi vrat. Preko ide opet pavlaka pa list kačkavalja, pavlaka i na kraju kečap. Uviti u rolnicu i ređati u podmazan pleh. Preliti umućenim jajetom i premazati pavlakom i kečapom. Peći na 200 stepeni oko 35 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.