Italijani su poznati po svojim specijalitetima sa testeninom. Svi rado pravimo makarone, picu, lazanje... i ostale ukusne obroke, ali za kanelone se ljudi retko odlučuju i to je velika greška. Jednako je ukusno kao bilo koji italijasnki specijalitet, a baš se jednostavno pravi.
Bolonjeze kanelone možete da ispečete za ručak ili večeru, ali kada ih prelijete bešamel sosom u koji ide kajmak, dobićete neverovatan ukus dobro poznatog jela. Obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 dl paradajz soka
- so, biber, origano
- 250 g kanelona
Za bešamel:
- 4 kašike kajmaka
- 2 kašike brašna
- 8 dl mleka
- so, beli luk granule, ravna kašika parmezana
Priprema:
Luk sitno iseckajte. Propržite mleveno meso sa lukom, dodajte paradajz sok i začine. Ukrčkajte. Napunite kanelone i poređajte u pleh.
Kajmak otopite na tihoj vatri, dodajte brašno, kratko pržite i nalijte mlekom postepeno. Kada se zgusne, začinite i prelijte kanelone. Jako je bitno da bešamel bude malo iznad nivoa kanelona, da bi se u njemu skuvali i omekšali. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. Gotovi su kada omekšaju.
Izvor: nismokodkuce
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus