Italijani su poznati po svojim specijalitetima sa testeninom. Svi rado pravimo makarone, picu, lazanje... i ostale ukusne obroke, ali za  kanelone se ljudi retko odlučuju i to je velika greška. Jednako je ukusno kao bilo koji italijasnki specijalitet, a baš se jednostavno pravi. 

Bolonjeze kanelone možete da ispečete za ručak ili večeru, ali kada ih prelijete bešamel sosom u koji ide kajmak, dobićete neverovatan ukus dobro poznatog jela. Obavezno isprobajte. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 dl paradajz soka
  • so, biber, origano
  • 250 g kanelona 

Za bešamel:

  • 4 kašike kajmaka
  • 2 kašike brašna
  • 8 dl mleka
  • so, beli luk granule, ravna kašika parmezana

Priprema:

Luk sitno iseckajte. Propržite mleveno meso sa lukom, dodajte paradajz sok i začine. Ukrčkajte. Napunite kanelone i poređajte u pleh.
Kajmak otopite na tihoj vatri, dodajte brašno, kratko pržite i nalijte mlekom postepeno. Kada se zgusne, začinite i prelijte kanelone. Jako je bitno da bešamel bude malo iznad nivoa kanelona, da bi se u njemu skuvali i omekšali. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. Gotovi su kada omekšaju.

Izvor: nismokodkuce