Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gurmanska pljeskavica

Kačkavalj je ravnomerno raspoređen što svaki zalogaj pljeskavice pretvara u sočno, gurmansko iskustvo.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Dobro umesite meso s kockicama kačkavalja, jajima, rendanim crnim i belim lukom, solju, biberom i alevom paprikom. Meso za pljeskavice sjedinjujte pesnicama, jer jedino tako postaje kompaktno i neće da se raspada. Ostavite umešenu masu da odstoji bar 15 minuta. Zatim vlažnim rukama pravite pljeskavice, svaku uvaljajte u prezle i pržite na vrelom ulju. Servirajte uz prilog od povrća i sezonsku salatu. 


Sastojci:

400 g mlevenog mesa
200 g kačkavalja isečenog na kockice
2 jajeta
2 kašike prezli
2 glavice rendanog crnog luka
3 čena rendanog belog luka
so, biber, aleva paprika po ukusu 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti