1. Šnicle izlupajte, začinite po ukusu i samo s jedne strane uvaljajte u brašno. Stavljajte na zagrejano ulje onu stranu koja nije s brašnom. Pržite tek toliko da se uhvati korica. Izvadite iz masnoće i stavite na toplo.


Sastojci:

1/2 kg junećih šnicli
veća glavica luka
3-4 dl kuvanog paradajza
origano, bosiljak
2-3 kisela krastavca
3 barena jajeta
so, biber
sušeni začini, po želji

2. U istu masnoću stavite luk isečen na listiće i pržite do zlatnožute boje. Nalijte paradajz, vratite šnicle, dodajte krastavce i jaja, prethodno isečena na kolutiće. Sve ovo treba da ostane u saftu. Na blagoj temperaturi, uz povremeno dolivanje supe (ili vode), ako je potrebno, krčkajte dok meso ne omekša. Ako vam se učini da je retko, dodajte ravnu kašiku brašna. Jelo može da se priprema i u rerni, ali ga tada poklopite.