Ovaj jednostavan i brz recept za paštetu oduševiće sve vaše ukućane, pa će vam tražiti da im često servirate ovaj namaz iako možda i nisu ljubitelji džigerice. Najbolje ide uz prepečeni hleb, a može da bude i umak za slane krekere.
Sastojci:
- 300 g pileće džigerice
- 2 glavice crnog luka
- 80 g putera
- 2 čena belog luka
- so, biber
- sušeni peršun
- ruzmarin
Priprema:
Sitno naseckani crni luk propržite da se zastakli, pa mu dodajte džigericu i sve zajedno dinstajte nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte i naseckani beli luk. Začinite po ukusu, i sve zajedno dinastaje jop nekih 5 minuta da džigerica lepo potamni. Kada je gotovo ostavite da se prohladi, pa ubacite u blender i dodajte rastopljen puter. zblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Prebacite u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus