Ovaj jednostavan i brz recept za paštetu oduševiće sve vaše ukućane, pa će vam tražiti da im često servirate ovaj namaz iako možda i nisu ljubitelji džigerice. Najbolje ide uz prepečeni hleb, a može da bude i umak za slane krekere.
Sastojci:
- 300 g pileće džigerice
- 2 glavice crnog luka
- 80 g putera
- 2 čena belog luka
- so, biber
- sušeni peršun
- ruzmarin
Priprema:
Sitno naseckani crni luk propržite da se zastakli, pa mu dodajte džigericu i sve zajedno dinstajte nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte i naseckani beli luk. Začinite po ukusu, i sve zajedno dinastaje jop nekih 5 minuta da džigerica lepo potamni. Kada je gotovo ostavite da se prohladi, pa ubacite u blender i dodajte rastopljen puter. zblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Prebacite u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY
Piletina sa povrćem u sosu od belog luka