Ovaj jednostavan i brz recept za paštetu oduševiće sve vaše ukućane, pa će vam tražiti da im često servirate ovaj namaz iako možda i nisu ljubitelji džigerice. Najbolje ide uz prepečeni hleb, a može da bude i umak za slane krekere. 

Sastojci:

  • 300 g pileće džigerice
  • 2 glavice crnog luka
  • 80 g putera
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • sušeni peršun
  • ruzmarin

Priprema:

Sitno naseckani crni luk propržite da se zastakli, pa mu dodajte džigericu i sve zajedno dinstajte nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte i naseckani beli luk. Začinite po ukusu, i sve zajedno dinastaje jop nekih 5 minuta da džigerica lepo potamni. Kada je gotovo ostavite da se prohladi, pa ubacite u blender i dodajte rastopljen puter. zblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Prebacite u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa