Slatke krofne ste isprobali da pravite na razne načine, i punjene i pržene i pečene u rerni, a sada isprobajte slanu varijantu koja će vas ostaviti bez daha. Pohovane krofne od piletine su odlična ideja za večeru ili kao posluženje za goste, a kao dodatak pripremite i fantastičan umak od čedar sira.
Sastojci:
- 250 g pilećeg filea
- 1 kuvani krompir
- 50 g seckanog crnog luka
- 20 g seckanog zelenog luka
- 1 kašika mlevenog belog luka
- 4 kašike prezli
Za poh:
- kukuruzni skrob
- 1-2 jajeta
- prezle
Za sos:
- 34 g čedar sira
- 40 g majoneza
- 1 kašika mlevenog belog luka
- 7 kašika mleka
- malo putera
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Meso isecite na kockice, kao i krompir, pa pomešajte sa sve tri vrste luka i prezlama. Izblendirajte, pa sipajte smesu u kesu za zamrzivač. Isecite otvor na kesi, pa stavite pek papir u neku veću kutiju. Oblikujte krug od smese i zatvorite kutiju, pa ostavite u zamrzivaču sat vremena. Napravite sos tako što ćete u šerpu sipati sve sastojke, pa uz mešanje otopite dok ne krene da ključa. Zamrznute krofne uvaljajte u skrob, jaja, pa prezle i pržite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem