Slatke krofne ste isprobali da pravite na razne načine, i punjene i pržene i pečene u rerni, a sada isprobajte slanu varijantu koja će vas ostaviti bez daha. Pohovane krofne od piletine su odlična ideja za večeru ili kao posluženje za goste, a kao dodatak pripremite i fantastičan umak od čedar sira. 

Sastojci:

  • 250 g pilećeg filea
  • 1 kuvani krompir
  • 50 g seckanog crnog luka
  • 20 g seckanog zelenog luka
  • 1 kašika mlevenog belog luka
  • 4 kašike prezli 

Za poh: 

  • kukuruzni skrob 
  • 1-2 jajeta 
  • prezle 

Za sos: 

  • 34 g čedar sira
  • 40 g majoneza
  • 1 kašika mlevenog belog luka
  • 7 kašika mleka
  • malo putera
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Meso isecite na kockice, kao i krompir, pa pomešajte sa sve tri vrste luka i prezlama. Izblendirajte, pa sipajte smesu u kesu za zamrzivač. Isecite otvor na kesi, pa stavite pek papir u neku veću kutiju. Oblikujte krug od smese i zatvorite kutiju, pa ostavite u zamrzivaču sat vremena. Napravite sos tako što ćete u šerpu sipati sve sastojke, pa uz mešanje otopite dok ne krene da ključa. Zamrznute krofne uvaljajte u skrob, jaja, pa prezle i pržite. 

Izvor: Stvar ukusa