Originalan način da pripremite krompir i pečurke. Često ih služte kao prilog uz meso, a sada ih pomešajte i dobićete fantastičan obrok. Pečurke napunite šunkom, sirom i majonezom, pa poređajte preko pire kromipra. Pecite manje od pola sata, a servirajte sa vrućim domaćim lepinjama.
Sastojci:
- 700 g krompira
- 50 g putera
- 300 g pečuraka
- 200 g tvrdog sira
- 50 g majoneza
- 50 g šunke
- 2 čena belog luka
- 100 g kisele pavlake
- 1 paradajz
- peršun
Priprema:
Krompir skuvajte, pa posolite i dodajte puter i ispasirajte. Sipajte u tepsiju prečnika 22 cm i poravnajte. Pavlaku pomešajte sa rendanim sirom (100 g) i premažite preko krompira. Odvojite glave i drške pečuraka, pa drške iseckajte. Dodajte im seckanu šunku, beli luk, majonez i rendani sir (100 g). Sve dobro promešajte. Napunite pečurke i stavite u tepsiju. Pospite seckanim paradajzom i peršunom i pecite na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem