Originalan način da pripremite krompir i pečurke. Često ih služte kao prilog uz meso, a sada ih pomešajte i dobićete fantastičan obrok. Pečurke napunite šunkom, sirom i majonezom, pa poređajte preko pire kromipra. Pecite manje od pola sata, a servirajte sa vrućim domaćim lepinjama

Sastojci:

  • 700 g krompira 
  • 50 g putera 
  • 300 g pečuraka 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 50 g majoneza 
  • 50 g šunke 
  • 2 čena belog luka 
  • 100 g kisele pavlake 
  • 1 paradajz 
  • peršun

Priprema:

Krompir skuvajte, pa posolite i dodajte puter i ispasirajte. Sipajte u tepsiju prečnika 22 cm i poravnajte. Pavlaku pomešajte sa rendanim sirom (100 g) i premažite preko krompira. Odvojite glave i drške pečuraka, pa drške iseckajte. Dodajte im seckanu šunku, beli luk, majonez i rendani sir (100 g). Sve dobro promešajte. Napunite pečurke i stavite u tepsiju. Pospite seckanim paradajzom i peršunom i pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa