Ako vam treba ukusno predjelo za slavu, a da pritom i prelpo izgleda, odlučite se za svečanu pitu sa pečurkama i piletinom. Toliko se lako priprema da ćete je praviti i za večeru ili kao nešto drugačiji ručak. Testo se pravi od samo 4 sastojka i nema čekanja da naraste. 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • 40 ml vode
  • 2 crna luka
  • 250 g pilećeg filea 
  • 250 g pečuraka 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • 1/2 kašičice bosiljka 
  • 6-8 čeri paradajza

Priprema:

Meso obarite i isecite na kockice. U brašno uvaljajte zaleđeni margarin i izrendajte. Dodajte jaje i malo soli, kao i vodu. Umesite mekano testo. Luk isecite na rebarca, pa propržite i sipajte u neku posudu. Zatim u istom tiganju propržite i krupnije iseckane prečurke (4 ispržite cele). U posudu stavite pek papir, pa stvaite testo. Rasporedite ga i po ivicama, pa viljuškom pritisnite ivice. Pomešajte meso, sa proceđenim lukom i rendanim sirom (malo ostavite sa strane). Preko testa sipajte smesu sa mesom i sirom, a preko pečurke. Cele pečurke ostavite za dekoraciju. Zatim pospite sa sirom koji ste odvojili. U pavlaku za kuvanje stavite bosiljak i promešajte, pa prelijte pitu. Dekorišite sa celim pečurkama i čeri paradajzom koji ste isekli na polutke. Pokrijte folijom, napravite malu rupu i pecite na 180°C oko 45 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa