Ako vam treba ukusno predjelo za slavu, a da pritom i prelpo izgleda, odlučite se za svečanu pitu sa pečurkama i piletinom. Toliko se lako priprema da ćete je praviti i za večeru ili kao nešto drugačiji ručak. Testo se pravi od samo 4 sastojka i nema čekanja da naraste.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 1 jaje
- 40 ml vode
- 2 crna luka
- 250 g pilećeg filea
- 250 g pečuraka
- 150 g tvrdog sira
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 kašičice bosiljka
- 6-8 čeri paradajza
Priprema:
Meso obarite i isecite na kockice. U brašno uvaljajte zaleđeni margarin i izrendajte. Dodajte jaje i malo soli, kao i vodu. Umesite mekano testo. Luk isecite na rebarca, pa propržite i sipajte u neku posudu. Zatim u istom tiganju propržite i krupnije iseckane prečurke (4 ispržite cele). U posudu stavite pek papir, pa stvaite testo. Rasporedite ga i po ivicama, pa viljuškom pritisnite ivice. Pomešajte meso, sa proceđenim lukom i rendanim sirom (malo ostavite sa strane). Preko testa sipajte smesu sa mesom i sirom, a preko pečurke. Cele pečurke ostavite za dekoraciju. Zatim pospite sa sirom koji ste odvojili. U pavlaku za kuvanje stavite bosiljak i promešajte, pa prelijte pitu. Dekorišite sa celim pečurkama i čeri paradajzom koji ste isekli na polutke. Pokrijte folijom, napravite malu rupu i pecite na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem