Ova svečana salata će obogatiti svaku slavsku ili prazničnu trpezu. Ukus je fantastičan, a kako bi izgledala ovako lepo nije vam potrebno ništa više sem kalupa za torte. Ova dekorativna salata će se svima dopasti, a vi je poslužite uz još neka predjela

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 3 krompira
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 20 ml sirćeta 
  • 2-3 kisela krastavca 
  • 3-4 masline
  • 250 g dimljene piletina 
  • 200 g dimljenog sira 
  • majonez

Priprema:

Luk iseckajte, pa stavite u posudu i sipajte sirće i vodu. Ostavite tako par minuta. Zatim u kalup stavite na dno rendani krompir, sloj majoneza, pa marinirani luk (pre toga ga ocedite). Zatim idem seckana piletina, pa sloj majoneza. Potom stavite seckane kisele krastavce i rendanu šargarepu, pa sloj majoneza. Preko izrendajte sir, pa sloj majoneza i rendana jaja. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider preko noći. Ukrasite seckanim maslinama, peršunom i narom.