Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVOGODIŠNJE PREDJELO SA PREPEČENIM HLEBOM: Od ove jeftine namirnice mogu da se naprave najlepše dekoracije

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ukrasite novogodišnju trpezu sa prelepim predjelom čiji je glavni sastojak hleb.

Novogodišnje predjelo.png Izvor: Printscreen/YT/ Nat Ura

Nova godina i Božić su praznici koje svi vole. Kiti se jelka, uživa se zimskim čarolijama, dobijaju se pokloni... Ali, ne smemo da zaboravimo i hranu. Pored sve te euforije, bitno je i kako ćemo dekorisati novogodišnju ili božićnu trpezu. 

Naravno, ono što uvek treba da se nađe na trpezi su sarma i pečenje, kao i ruska salata. Ali lepo dekorisani kolači i predjelo koji podsećaju na glavna obeležja praznika su takođe bitni. Možda mislite kako ćete izgubiti puno vremena i strpljenja, kako vi niste dovoljno kreativni, ali sa našim predlozim sve je lako i jednostavno. 

Možda će vas zanimati

Prvo što vam treba je tost hleb i kalupi za božićne kolače u obliku zvezde, pahulje ili šta god da imate. Količine su po želji, koliko je vama potrebno, procenite. Pomoću kalupa napravite oblike od hleba, stavite u pleh obložen pek papirom i kratko ispecite. 

Zatim uzmite oblike koje želite, pomešajte avokado namaz i krem sir i sipajte u špric za kolače i sipajte preko prepečenog hleba. Ukrasite sa brusnicom ili ribizlama i malo prepečenog susama. 

Ako imate baš mali kalup za kolače iskoristite ga za sledeću pripremu. Uzmite prepečeni hleb, pa sipajte unutra rusku salatu i skinite kalup. Ukrasite po želji. 

Uzmite okrugle parčiće prepečenog hleba, pa sa okruglim kalupom iste veličine isecite dimljeni sir ili tvrdi sir. Preko stavite pršutu koju ste savili kao hamoniku i zabodite prepečeni hleb u obliku zvezde. 

Vi možete da ukrašavate po želji, ovo su samo neki od naših predloga. Uživajte!

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti