Nova godina i Božić su praznici koje svi vole. Kiti se jelka, uživa se zimskim čarolijama, dobijaju se pokloni... Ali, ne smemo da zaboravimo i hranu. Pored sve te euforije, bitno je i kako ćemo dekorisati novogodišnju ili božićnu trpezu.
Naravno, ono što uvek treba da se nađe na trpezi su sarma i pečenje, kao i ruska salata. Ali lepo dekorisani kolači i predjelo koji podsećaju na glavna obeležja praznika su takođe bitni. Možda mislite kako ćete izgubiti puno vremena i strpljenja, kako vi niste dovoljno kreativni, ali sa našim predlozim sve je lako i jednostavno.
Prvo što vam treba je tost hleb i kalupi za božićne kolače u obliku zvezde, pahulje ili šta god da imate. Količine su po želji, koliko je vama potrebno, procenite. Pomoću kalupa napravite oblike od hleba, stavite u pleh obložen pek papirom i kratko ispecite.
Zatim uzmite oblike koje želite, pomešajte avokado namaz i krem sir i sipajte u špric za kolače i sipajte preko prepečenog hleba. Ukrasite sa brusnicom ili ribizlama i malo prepečenog susama.
Ako imate baš mali kalup za kolače iskoristite ga za sledeću pripremu. Uzmite prepečeni hleb, pa sipajte unutra rusku salatu i skinite kalup. Ukrasite po želji.
Uzmite okrugle parčiće prepečenog hleba, pa sa okruglim kalupom iste veličine isecite dimljeni sir ili tvrdi sir. Preko stavite pršutu koju ste savili kao hamoniku i zabodite prepečeni hleb u obliku zvezde.
Vi možete da ukrašavate po želji, ovo su samo neki od naših predloga. Uživajte!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus