Ulepšajte vašu svečanu trpezu prelepim novogodišnjim kolačem. Pravi se od makarunsa i kremastog fila. Bićete oduševljeni rezultatima i svi će hvaliti vaše poslastičarske sposobnosti, a potrošićete manje od sat vremena. Kako biste napravili čuveni makaruns potrebno vam je svega par sastojka koje sjedinite, a onda i ispečete. Fil se pravi od maskarpone sira i pudinga od vanile, a dekoracija može da bude po vašoj želji.
Sastojci:
- 100 g bademovog brašna
- 100 g šećera u prahu
- 85 g belanaca
- 85 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
Za fil:
- 100 g kupovnog pudinga od vanile
- 90 g krem sira
- 30 g maskarpone sira
- 30 g šećera u prahu
Priprema:
Bademovo brašno i šećer u prahu sjedinite u blenderu. Zatim dobijenu smesu prosejte i ostavite sa strane. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte vanilu i malo zelene boje za kolače u belanca i nastavite da mutite. Pomešajte obe smese i sipajte u špric za kolače. Pek papir pričvrstite za pleh, pa sipajte smesu. Pravite krugove različite veličine. Dobro protresite pleh i pecite na 150°C oko 15-18 minuta.
Umutite puding, krem sir i maskarpone, pa dodajte šećer u prahu. Na ivicu makarunsa stavite u tankom sloju fil, pa uvljajte u dekorativne zvezdice. Zatim fil sipajte na sredinu, pa novi makaruns, opet uvaljajte u zvezdice, fil i tako ređajte dok ne napravite jelku. Zatim ukrasite dekorativnim kuglicama i stavite na vrh malo fila i jednu kuglicu.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera