Pored dekorativnog izgleda, sa punjenjem po želji rolati su vrsta predjela koja među prvima nestaje sa stola. Mogu se praviti od testa ili od gotovih kora za pitu (što je dosta brže i štedi vam vreme). Sigurni smo da će vam svi tražiti recept kada poslužite ovaj rolat.
Sastojci:
- 500 g kora
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 300 g krem sira
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
- 150 g majoneza
Priprema:
Kore izbrojte i podelite na dva jednaka dela za dva rolata. Napravite premaz od jaja, ulja i jogurta. Svaku koru premažite i slažite jednu preko druge, zaključno sa poslednjom. Pecite na pek papiru u rerni na 180°C 10 minuta. Izvadite na vlažnu krpu i urolajte je zajedno sa njom. Kada se prohladi, odstranite krpu i filujte (prvo krem sir, pa ostali sastojci), a zatim opet urolajte i zavijte u foliju. Držate u frižideru bar dva sata pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan