Ovako pripremljen krompir možete da služite kao prilog ili kao večeru. Tajna njegove hrskavosti je u prelivu koji se pravi od putera, maslinovog ulja, belog luka, ruzmarina i ljute paprike. Na kraju zapecite krompir sa slaninom i eto priloga kojem niko neće moći da odoli. 

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 1 ljuta paprika
  • 3 čena belog luka
  • ruzmarin
  • 50 g putera 
  • dimljena slanina

Priprema:

Isecite krompir na deblje kolutove, stavite u šerpu i prelijte ključalom vodom. Pokrijte i kuvajte 5 minuta. Beli luk, ljutu papriku i ruzmarin iseckajte, pa propržite 2-3 minuta na istopljenom puteru koji ste pomešali sa maslinovim uljem. Procedite da ostane samo tečnost, pa krompir poređajte u pleh i onda sipajte dobijeni preliv preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Izvadite i poređajte slaninu preko, pa vratite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa