Ovako pripremljen krompir možete da služite kao prilog ili kao večeru. Tajna njegove hrskavosti je u prelivu koji se pravi od putera, maslinovog ulja, belog luka, ruzmarina i ljute paprike. Na kraju zapecite krompir sa slaninom i eto priloga kojem niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 1 ljuta paprika
- 3 čena belog luka
- ruzmarin
- 50 g putera
- dimljena slanina
Priprema:
Isecite krompir na deblje kolutove, stavite u šerpu i prelijte ključalom vodom. Pokrijte i kuvajte 5 minuta. Beli luk, ljutu papriku i ruzmarin iseckajte, pa propržite 2-3 minuta na istopljenom puteru koji ste pomešali sa maslinovim uljem. Procedite da ostane samo tečnost, pa krompir poređajte u pleh i onda sipajte dobijeni preliv preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Izvadite i poređajte slaninu preko, pa vratite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus