Ovako pripremljen krompir možete da služite kao prilog ili kao večeru. Tajna njegove hrskavosti je u prelivu koji se pravi od putera, maslinovog ulja, belog luka, ruzmarina i ljute paprike. Na kraju zapecite krompir sa slaninom i eto priloga kojem niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 1 ljuta paprika
- 3 čena belog luka
- ruzmarin
- 50 g putera
- dimljena slanina
Priprema:
Isecite krompir na deblje kolutove, stavite u šerpu i prelijte ključalom vodom. Pokrijte i kuvajte 5 minuta. Beli luk, ljutu papriku i ruzmarin iseckajte, pa propržite 2-3 minuta na istopljenom puteru koji ste pomešali sa maslinovim uljem. Procedite da ostane samo tečnost, pa krompir poređajte u pleh i onda sipajte dobijeni preliv preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Izvadite i poređajte slaninu preko, pa vratite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem