Slatke palačinke su mnogima omiljena poslastica, ali slane, pa još zapečene u rerni pravi su užitak. Donosimo vam jednostavan recept za zapečene palačinke koje se spremaju brzo i lako. Pripremite večeru u kojoj će uživati cela porodica. 

Sastojci:

Za testo:

  • 200 g brašna
  • 2 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • malo tople vode

Za fil:

  • 1 pavlaka
  • 150 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • kečap

Za preliv:

  • 100 ml neutralne pavlake
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 jaje

Priprema:

Zamesite klasično testo za palačinke i ispecite ih kao i uvek. Svaku palačinku premažite pavlakom, stavite po dva parčeta šunke na nju, a preko pečenice stavite list kačkavalja i malo kečapa. Urolajte palačinke, pa ih presecite na pola i složite u posudu u kojoj ćete ih peći sečenim delom okrenutim prema vrhu. Ponavljate postupak dok ne potrošite sav materijal. Umutite neutralnu pavlaku sa dve kašike kisele pavlake i jajetom. Ovim prelijte složene palačinke. Stavite palačinke u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite ih 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa