Slatke palačinke su mnogima omiljena poslastica, ali slane, pa još zapečene u rerni pravi su užitak. Donosimo vam jednostavan recept za zapečene palačinke koje se spremaju brzo i lako. Pripremite večeru u kojoj će uživati cela porodica.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- 300 ml mleka
- malo tople vode
Za fil:
- 1 pavlaka
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- kečap
Za preliv:
- 100 ml neutralne pavlake
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 jaje
Priprema:
Zamesite klasično testo za palačinke i ispecite ih kao i uvek. Svaku palačinku premažite pavlakom, stavite po dva parčeta šunke na nju, a preko pečenice stavite list kačkavalja i malo kečapa. Urolajte palačinke, pa ih presecite na pola i složite u posudu u kojoj ćete ih peći sečenim delom okrenutim prema vrhu. Ponavljate postupak dok ne potrošite sav materijal. Umutite neutralnu pavlaku sa dve kašike kisele pavlake i jajetom. Ovim prelijte složene palačinke. Stavite palačinke u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite ih 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem