Slatke palačinke su mnogima omiljena poslastica, ali slane, pa još zapečene u rerni pravi su užitak. Donosimo vam jednostavan recept za zapečene palačinke koje se spremaju brzo i lako. Pripremite večeru u kojoj će uživati cela porodica.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- 300 ml mleka
- malo tople vode
Za fil:
- 1 pavlaka
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- kečap
Za preliv:
- 100 ml neutralne pavlake
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 jaje
Priprema:
Zamesite klasično testo za palačinke i ispecite ih kao i uvek. Svaku palačinku premažite pavlakom, stavite po dva parčeta šunke na nju, a preko pečenice stavite list kačkavalja i malo kečapa. Urolajte palačinke, pa ih presecite na pola i složite u posudu u kojoj ćete ih peći sečenim delom okrenutim prema vrhu. Ponavljate postupak dok ne potrošite sav materijal. Umutite neutralnu pavlaku sa dve kašike kisele pavlake i jajetom. Ovim prelijte složene palačinke. Stavite palačinke u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite ih 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus