Kada nemate ideju za ručak vi napravite pohovano belo meso i krompir jer je to svima omiljeno i niko neće odbiti. Samo trebate da sipate u pleh i zapečete. Nema stajanja pored šporeta i čekanja da se jelo isprži, a pritom nećete ni usmrdeti kuću. A, kako bi vam krompir ispao savršen prelijte sa paradajz sosom koji se obično koristiti za premazivanje pice

Sastojci:

  • 20 ml vode 
  • 50 ml paradajz sosa
  • so, biber, bosiljak 
  • 500 g krompira
  • 600 g pilećeg filea 
  • 100 g šunke
  • 100 g tvrdog sira 
  • 2 jajeta 
  • 100 g prezli 

Priprema:

Krompir isecite na kockice, a vodu, paradajz sos i začine pomešajte, pa sipajte preko krompira. Stavite krompir u pleh koji ste nauljili. Meso isecite na šnicle, pa izlupajte. Stavite šunku i rendani sir i urolajte. Uvaljajte u umućena jaja i prezle i stavite preko krompira. Pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa