Kada nemate ideju za ručak vi napravite pohovano belo meso i krompir jer je to svima omiljeno i niko neće odbiti. Samo trebate da sipate u pleh i zapečete. Nema stajanja pored šporeta i čekanja da se jelo isprži, a pritom nećete ni usmrdeti kuću. A, kako bi vam krompir ispao savršen prelijte sa paradajz sosom koji se obično koristiti za premazivanje pice.
Sastojci:
- 20 ml vode
- 50 ml paradajz sosa
- so, biber, bosiljak
- 500 g krompira
- 600 g pilećeg filea
- 100 g šunke
- 100 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- 100 g prezli
Priprema:
Krompir isecite na kockice, a vodu, paradajz sos i začine pomešajte, pa sipajte preko krompira. Stavite krompir u pleh koji ste nauljili. Meso isecite na šnicle, pa izlupajte. Stavite šunku i rendani sir i urolajte. Uvaljajte u umućena jaja i prezle i stavite preko krompira. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća