Neverovatno ukusan recept za ručak kojim će svi biti oduševljeni. Ćufte u paradajz sosu, ali punjene krompirom. Ispratite korake i uživajte u ukusnom obroku.

Sastojci:

Za ćufte:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 50 g prezli
  • 1 crni luk
  • 6 kuvanih krompira
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber, paprika

Za sos:

  • 1 crni luk
  • 1 -2 sveže paprike
  • 400 g paradajz pirea
  • so, biber, origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

Mleveno meso začinite solju, biberom, paprikom. Dodajte sitno seckani luk, jaja i prezle. Dobro promešajte, poklopite i stavite u frižider na 2 sata. Zatim oblikujte ćufte tako što ćete u sredinu staviti 1 kuvan krompir. Ćufte poređajte u pleh, prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C  20 minuta.

Za sos propržite luk, beli luk i paprike, sitno iseckane. Posolite, pokrijte tiganj poklopcem i dinstajte 10 minuta na srednjoj vatri. Dodajte paradajz pire. Začinite biberom i origanom. Kuvajte 5 minuta na laganoj vatri. Dobijeni sos prelijte preko ćufti i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni 10 minuta na 200 ° C.

Izvor: Stvar ukusa