Neverovatno ukusan recept za ručak kojim će svi biti oduševljeni. Ćufte u paradajz sosu, ali punjene krompirom. Ispratite korake i uživajte u ukusnom obroku.
Sastojci:
Za ćufte:
- 1 kg mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 1 crni luk
- 6 kuvanih krompira
- 100 g kačkavalja
- so, biber, paprika
Za sos:
- 1 crni luk
- 1 -2 sveže paprike
- 400 g paradajz pirea
- so, biber, origano
- maslinovo ulje
Priprema:
Mleveno meso začinite solju, biberom, paprikom. Dodajte sitno seckani luk, jaja i prezle. Dobro promešajte, poklopite i stavite u frižider na 2 sata. Zatim oblikujte ćufte tako što ćete u sredinu staviti 1 kuvan krompir. Ćufte poređajte u pleh, prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 20 minuta.
Za sos propržite luk, beli luk i paprike, sitno iseckane. Posolite, pokrijte tiganj poklopcem i dinstajte 10 minuta na srednjoj vatri. Dodajte paradajz pire. Začinite biberom i origanom. Kuvajte 5 minuta na laganoj vatri. Dobijeni sos prelijte preko ćufti i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni 10 minuta na 200 ° C.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus