Lovačke šnicle ste do sada sigurno pravili, ali niste ovako. Svaka domaćica ima svoj recept koji ih čini posebnim, ali ako dodate manje od pola kockice čokolade, dobićete zaista neverovatno ukusno meso. Možda vam deluje čudno, ali ovaj trik će poboljšati ukus mesu. Još jedna stvar je bitna pre nego što stavite meso da se dinsta, a to je da ga premažete senfom. Isprobajte ovaj recept, nećete se pokajati.
Sastojci:
- 4 juneće šnicle
- 2 crna luka
- 1 kašika začinske paprike
- malo paradajz soka
- 1/2 kockice čokolade za kuvanje
- senf
Za zapršku:
- 1 šoljica vode
- 1 kašičica brašna
Priprema:
Crni luk iseckajte i prodinstajte na malo ulja, a zatim dodajte šnicle koje ste premazali sa malo senfa i prelijte sa malo vode (da pokrije meso). Dodajte začinsku papriku i paradajz sos, pa ostavite da se krčka oko sat vremena na tihoj vatri. Pred kraj pomešajte brašno i vodu i sipajte u šnicle. Na kraju dodajte manje od pola kockice čokolade za kuvanje i promešajte dobro.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća