Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA NAPRAVIM SOČNE KRMENADLE: Nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da meso bude mekano kao puter

Trikovi koji će vam pomoći da krmenadle ispečete savršeno.

 Kako spremiti krmenadle da budu mekane Izvor: Shutterstock

Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak, pogotov ako ih poslužite sa spanaćem ili pire krompirom. Jednostavne su za pripremu, ali je važno da ispoštujete nekoliko stvari koje će ih učiniti sočnim, mekanim i prosto neodoljivim za jelo. 

Postoje 2 načina na koji možete da ih spremate, da ih pržite u ulju ili da ih pečete u rerni. Za oba načina je bitno da svinjsko meso odstoji u marinadi. Mi vam predlažemo da napravite marinadu od vode, senfa, soli, bibera, suvog začina i belog luka. Naravno vi možete da dodate još neki začin i malo maslinovog ulja, ali samo malo. Uvaljajte meso u marinadu i ostavite nekih 2-3 sata, ali najbolje bi bilo kada biste ostavili celu noć u frižideru. Meso treba lepo da upije marinadu. 

Možda će vas zanimati

Ako ih pečete u rerni, meso stavite u zagrejanu rernu na 200°C i pecite 3 minuta, pa okrenite i ostavite još 10-ak minuta da se peku. Ako je potrebno dodajte malo vode. Gotove krmenadle stavite na tanjir i pokrijte aluminijumskom folijom, koju ćete skloniti nakon 5 minuta. 

Ako ih pržite, onda sipajte 2 pune kašike masti, pa propržite meso sa obe strane po 3 minuta. Zatim sipajte 400 ml vruće vode i krčkajte poklopljeno meso na tihoj vatri oko sat vremena. Povremeno dolivajte vodu i okrećite krmenadle. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti