Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak, pogotov ako ih poslužite sa spanaćem ili pire krompirom. Jednostavne su za pripremu, ali je važno da ispoštujete nekoliko stvari koje će ih učiniti sočnim, mekanim i prosto neodoljivim za jelo.
Postoje 2 načina na koji možete da ih spremate, da ih pržite u ulju ili da ih pečete u rerni. Za oba načina je bitno da svinjsko meso odstoji u marinadi. Mi vam predlažemo da napravite marinadu od vode, senfa, soli, bibera, suvog začina i belog luka. Naravno vi možete da dodate još neki začin i malo maslinovog ulja, ali samo malo. Uvaljajte meso u marinadu i ostavite nekih 2-3 sata, ali najbolje bi bilo kada biste ostavili celu noć u frižideru. Meso treba lepo da upije marinadu.
Ako ih pečete u rerni, meso stavite u zagrejanu rernu na 200°C i pecite 3 minuta, pa okrenite i ostavite još 10-ak minuta da se peku. Ako je potrebno dodajte malo vode. Gotove krmenadle stavite na tanjir i pokrijte aluminijumskom folijom, koju ćete skloniti nakon 5 minuta.
Ako ih pržite, onda sipajte 2 pune kašike masti, pa propržite meso sa obe strane po 3 minuta. Zatim sipajte 400 ml vruće vode i krčkajte poklopljeno meso na tihoj vatri oko sat vremena. Povremeno dolivajte vodu i okrećite krmenadle.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem