Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak, pogotov ako ih poslužite sa spanaćem ili pire krompirom. Jednostavne su za pripremu, ali je važno da ispoštujete nekoliko stvari koje će ih učiniti sočnim, mekanim i prosto neodoljivim za jelo.
Postoje 2 načina na koji možete da ih spremate, da ih pržite u ulju ili da ih pečete u rerni. Za oba načina je bitno da svinjsko meso odstoji u marinadi. Mi vam predlažemo da napravite marinadu od vode, senfa, soli, bibera, suvog začina i belog luka. Naravno vi možete da dodate još neki začin i malo maslinovog ulja, ali samo malo. Uvaljajte meso u marinadu i ostavite nekih 2-3 sata, ali najbolje bi bilo kada biste ostavili celu noć u frižideru. Meso treba lepo da upije marinadu.
Ako ih pečete u rerni, meso stavite u zagrejanu rernu na 200°C i pecite 3 minuta, pa okrenite i ostavite još 10-ak minuta da se peku. Ako je potrebno dodajte malo vode. Gotove krmenadle stavite na tanjir i pokrijte aluminijumskom folijom, koju ćete skloniti nakon 5 minuta.
Ako ih pržite, onda sipajte 2 pune kašike masti, pa propržite meso sa obe strane po 3 minuta. Zatim sipajte 400 ml vruće vode i krčkajte poklopljeno meso na tihoj vatri oko sat vremena. Povremeno dolivajte vodu i okrećite krmenadle.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus