Često se dešava da u kući preostane hleb, pa ne znate šta da radite sa njim, a ne želite da ga bacite. Mnoge domaćice ga iskoriste za prženice ili poparu, a ipak kod nekolicine ipak nekako završi u kanti.
Ali, postoji jedan jednostavan trik uz pomoć kog ćete vratiti svežinu bajatom hlebu.
Stari hleb ili pogaču stavite pod mlaz vode sa česme, ali vodite računa da ga prevuše ne natopite. Treba da bude malo navlašen sa spoljnih strana. Ukoliko je hleb načet, vodite računa da na tom delu ne dođe u dodir sa vodom jer vam onda trik neće uspeti. Potom ga stavite u zagrejanu rernu na 180 C najviše 5 minuta.
Ovaj trik možete primenjivati i sa ostalim pecivom kao što su kifle i lepinje, a svakako ga držite u papirnoj kesi da bi još duže zadržao svežinu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem