Ova smesa se može poslužiti i kao kremasta salata, ali i kao kuglice za predjelo ukoliko vam dolaze gosti. Priprema je poprilično jednostavna, potrebno je samo da skuvate krompir i jaja, ostalo izrendate, iseckate i pomešate.
Sastojci:
- 2 kuvana krompira
- 1 rendana šargarepa
- 1 stabljika sirovog brokolija
- 2 sirova cveta brokolija
- 4 kisela krastavčića
- 3 kriške šunke
- 1 čen belog luka
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- so i biber
- 2 kašike majoneza ili grčkog jogurta
Priprema:
Krompir izgnječite lagano pa zagrevajte na šporetu uz konstantno mešanje da se osuši i pretvori u pastu. Zatim u krompir dodajte rendanu šargarepu, rendanu stabljiku i cvetove brokolija, seckane krastavčiće, šunku, rendan beli luk i kuvana jaja. Dodajte so, biber i majonez ili grčki jogurt. Sve dobro promešajte i pravite kuglice. Možete smesu vaditi i kašikom za sladoled.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus