Salata sa piletinom i susamom prepuna je povrća, pa može da vam bude i glavni obrok, a za svečane trpeze možete da je servirate kao predjelo. Jednostavno se priprema, a izuzetno je lagana i zasitna - garantovano će vam se dopasti.
Sastojci:
- 350 g belog mesa
- 100 g celera
- 300 g kukuruza šećerca
- 700 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 300 g kukuruza sećerca iz konzerve
- 100 g prženog susama
- 2 kuvana jajeta
- 4 kisela krastavca
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 veći krompir
- 1 paškanat
- so, biber
Priprema:
Belo meso stavite da se kuva zajedno sa šargarepom, celerom, paškanatom i krompirom. Kada bude gotovo, procedite, potom piletinu iseckajte na trakice i stavite u činiju u kojoj ćete sjediniti sastojke. Šargarepu, celer i paškanat izgnječite, a krompir isecite na kocke. Susam ispecite, pa ga dodajte u piletinu i povrće, pa sve začinite po ukusu. Ubacite kukuruz i naseckane krastavčice. Jaja očistite pa ih isecite što sitnije i dodajte u činiju. Pomešajte pavlaku i majonez da dobijete glatku smesu, sipajte u činiju i sve dobro promešajte. Dekorišite po želji sa malo seckanog peršuna i susamom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus