Salata sa piletinom i susamom prepuna je povrća, pa može da vam bude i glavni obrok, a za svečane trpeze možete da je servirate kao predjelo. Jednostavno se priprema, a izuzetno je lagana i zasitna - garantovano će vam se dopasti. 

Sastojci:

  • 350 g belog mesa
  • 100 g celera
  • 300 g kukuruza šećerca
  • 700 g kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • 300 g kukuruza sećerca iz konzerve
  • 100 g prženog susama
  • 2 kuvana jajeta
  • 4 kisela krastavca
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 1 veći krompir
  • 1 paškanat
  • so, biber

Priprema:

Belo meso stavite da se kuva zajedno sa šargarepom, celerom, paškanatom i krompirom. Kada bude gotovo, procedite, potom piletinu iseckajte na trakice i stavite u činiju u kojoj ćete sjediniti sastojke. Šargarepu, celer i paškanat izgnječite, a krompir isecite na kocke. Susam ispecite, pa ga dodajte u piletinu i povrće, pa sve začinite po ukusu. Ubacite kukuruz i naseckane krastavčice. Jaja očistite pa ih isecite što sitnije i dodajte u činiju. Pomešajte pavlaku i majonez da dobijete glatku smesu, sipajte u činiju i sve dobro promešajte. Dekorišite po želji sa malo seckanog peršuna i susamom.

Izvor: Stvar ukusa