Salata sa krompirom i piletinom osim što je izdašna, ukusna i laka za pripremu, veoma je praktična jer može biti poslužena i kao topla i kao hladna. Imaćete kompletan obrok koji je lagan, a može da posluži i kao predjelo za razne proslave. 

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 200 g šargarepe
  • 150 g majoneza
  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kisela krastvaca
  • 1 čaša pavlake
  • 2 kašike sirćeta
  • so, biber
  • peršun

Priprema:

U šerpu sipajte oko 1,5 l vode i stavite krompir, šargarepu i piletinu, pa ostavite na tihoj vatri da se kuva. Obareno povrće i meso isecite na kockice, pa sve stavite u veliku činiju. Dodajte sitno naseckane krastavčiće. Začinite po ukusu, pa dodajte majonez i pavlaku zajedno sa dve kašike sirćeta. Sve sastojke dobro sjedinite. Dodajte sitno naseckani peršun po želji odozdo. Jelo je odmah spremno, a može se jesti i hladno.

Izvor: Stvar ukusa