Ako želite da pasta bude još ukusnija onda napravite domaće taljatele. Svakako i sa kupovnim je ukusna, pogotovo što se krčka u paradajz sosu i piletini, a na sve to ide i mocarela sir. Pripremite za ručak ili večeru, a treba vam oko pola sata da sve bude spremno.
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 50 g brašna
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 400 ml paradajz sosa
- 350 g taljatela/špageta
- 1 mocarela
- 30 g parmezana
- peršun
- so, biber, začinska paprika, čili, origano
Priprema:
Šargarepu izrendajte, a crni i beli luk iseckajte. Propržite na malo maslinovog ulja, pa sipajte paradajz sok i začinite. Kuvajte nekih 15 minuta. Meso isecite, pa začinite i sipajte brašno. Promešajte. Ispržite meso, pa dodajte u sos, kao i seckanu mocarelu. Pred kraj dodajte i skuvane taljatele i lepo promešajte. U gotovu pastu sipajte parmezan i seckani peršun, pa promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem