Ako želite da pasta bude još ukusnija onda napravite domaće taljatele. Svakako i sa kupovnim je ukusna, pogotovo što se krčka u paradajz sosu i piletini, a na sve to ide i mocarela sir. Pripremite za ručak ili večeru, a treba vam oko pola sata da sve bude spremno. 

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 50 g brašna 
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 400 ml paradajz sosa
  • 350 g taljatela/špageta
  • 1 mocarela
  • 30 g parmezana
  • peršun
  • so, biber, začinska paprika, čili, origano

Priprema:
Šargarepu izrendajte, a crni i beli luk iseckajte. Propržite na malo maslinovog ulja, pa sipajte paradajz sok i začinite. Kuvajte nekih 15 minuta. Meso isecite, pa začinite i sipajte brašno. Promešajte. Ispržite meso, pa dodajte u sos, kao i seckanu mocarelu. Pred kraj dodajte i skuvane taljatele i lepo promešajte. U gotovu pastu sipajte parmezan i seckani peršun, pa promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa