U nastavku vam donosimo pravi italijanski gurmanluk. Napravite ovu kremastu pastu u samo jednoj šerpi. Nema haosa u kuhinji i prljanja gomile sudova, a ručak je spreman za pola sata.

Sastojci:

  • 6 traka slanine
  • 2 pileća prsa
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 glavica luka, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka
  • 150 g spanaća
  • 5 šolja mleka
  • 1 pakovanje testenine po izboru
  • ½ šolje pesta
  • 1 šolja parmezana

Priprema:

U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri, pržite slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte piletinu i začinite solju, biberom i belim lukom u prahu. Pržite dok ne porumeni, a zatim izvadite piletinu. Dodati crni i beli luk i kuvati dok ne omekša. Kada se luk karamelizuje, dodajte spanać i kuvajte dok ne smanji masu. Dodati mleko i staviti da provri. U kipuću smesu dodati testeninu i poklopiti. Kuvajte na srednjoj vatri dok se mleko ne zgusne i testenina ne skuva (oko 7 minuta). Ponovo umešajte piletinu. Umešajte pesto i parmezan.
Servirajte toplo.

Izvor: Stvar ukusa