Sastojci: 

  • 800 ml mleka
  • 400 g makarona
  • 220 g rendanog čedar sira
  • 85 g mocarela sira
  • 55 grama kremastog sira
  • 2 kašike maslaca
  • prstohvat soli i bibera
  • malo rendanog muskatnog oraščića
Pogledajte i KORAK PO KORAK: Zapečeni makaroni sa sirom za početnike 

Priprema: 

1. Sipajte u lonac mleko, dodajte makarone i kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje dok testenina ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet do deset minuta.

2. Kada makaroni omekšaju, a mleko se zgusne sklonite lonac sa šporeta, dodajte kremasti sir, mocarelu, čedar i maslac, kao i začine.

3. Mešajte sve dok se sir ne rastopi.

4. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/Izvor: punkufer