Umesto kiselog kupusa napunite crni luk mlevenim mesom i napravićete savršeno predjelo kojem niko neće moći da odoli. Ne morate samo kao predjelo da služite, jer sa fantastičnim umakom i parčetom hleba može i za večeru. 

Ako volite luk, svideće vam se ovako pripremljen, a izgledom podseća na sarme

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa 
  • 9 komada crnog luka 
  • 2 čena belog luka 
  • 110 g pirinča 
  • malo peršuna 
  • 120 ml ulja 
  • 100 g paradajz pirea   
  • 250 ml vode 
  • 50 g putera 

Priprema:

Svaki crni luk (8 komada) malo zasecite i stavite da se kuva oko 20 minuta. Kada se luk malo prohladi skinite ljuske. U mleveno meso dodajte isecakan crni luk (1 komad), a onda i iseckan beli luk, peršun, skuvan pirinač, začine po želji, paradajz pire (50 g) i ulje (60 ml). Dobro sjedinite, pa nadevom napunite ljuske crnog luka. Ređajte u tiganj, a u posudi pomešajte vodu, ulje (60 ml), paradaz pire (50 g), so i biber. Prelijte preko luka, pa stavite komade putera. Poklopite tanjirom, a onda i poklopcem. Kuvajte na nižoj temperaturi oko 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa