Umesto kiselog kupusa napunite crni luk mlevenim mesom i napravićete savršeno predjelo kojem niko neće moći da odoli. Ne morate samo kao predjelo da služite, jer sa fantastičnim umakom i parčetom hleba može i za večeru.
Ako volite luk, svideće vam se ovako pripremljen, a izgledom podseća na sarme.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 9 komada crnog luka
- 2 čena belog luka
- 110 g pirinča
- malo peršuna
- 120 ml ulja
- 100 g paradajz pirea
- 250 ml vode
- 50 g putera
Priprema:
Svaki crni luk (8 komada) malo zasecite i stavite da se kuva oko 20 minuta. Kada se luk malo prohladi skinite ljuske. U mleveno meso dodajte isecakan crni luk (1 komad), a onda i iseckan beli luk, peršun, skuvan pirinač, začine po želji, paradajz pire (50 g) i ulje (60 ml). Dobro sjedinite, pa nadevom napunite ljuske crnog luka. Ređajte u tiganj, a u posudi pomešajte vodu, ulje (60 ml), paradaz pire (50 g), so i biber. Prelijte preko luka, pa stavite komade putera. Poklopite tanjirom, a onda i poklopcem. Kuvajte na nižoj temperaturi oko 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus