Za ovaj ručak treba vam minimalno kulinarskog umeća i namirnica. Sve je spremno za pola sata, a tajna savršenog sosa je u marinadi kojoj nećete odoleti. Isprobajte što pre.
Sastojci:
- 1 pakovanje testenina
- 500 g čeri paradajza
- maslinovo ulje
- so
- 2 čena belog luka
- nekoliko svežih listića bosiljka
- 250 g mocarele
Priprema:
Pomešajte paradajz presečen na pola ili četvrtine, ulje, so i beli luk – neka se marinira 30 minuta. Za to vreme skuvajte testeninu. Izvadite beli luk iz marinade i dodajte bosiljak. Dodajte oseđenu testeninu u posudu sa paradajzom i dobro promešajte. Na kraju dodajte seckanu mocarelu i pustite da se rastopi po toploj testenini. Sve dobro promešajte i poslužite toplo.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Beskvasni hleb od heljde
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste
Sezonska pasta sa bundevom