Za ovaj ručak treba vam minimalno kulinarskog umeća i namirnica. Sve je spremno za pola sata, a tajna savršenog sosa je u marinadi kojoj nećete odoleti. Isprobajte što pre.
Sastojci:
- 1 pakovanje testenina
- 500 g čeri paradajza
- maslinovo ulje
- so
- 2 čena belog luka
- nekoliko svežih listića bosiljka
- 250 g mocarele
Priprema:
Pomešajte paradajz presečen na pola ili četvrtine, ulje, so i beli luk – neka se marinira 30 minuta. Za to vreme skuvajte testeninu. Izvadite beli luk iz marinade i dodajte bosiljak. Dodajte oseđenu testeninu u posudu sa paradajzom i dobro promešajte. Na kraju dodajte seckanu mocarelu i pustite da se rastopi po toploj testenini. Sve dobro promešajte i poslužite toplo.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus