Kuvana jaja i kiseli krastavci su dobitna kombinacija koja ovu salatu čine prosto neodoljivom, a preliv od pavlake i senfa je čini najkremastijom. Ako želite kiselu pavlaku možete da zamenite domaćim majonezom, ukus će biti odličan.
Poslužite sa pečenjem, ali možete i da namažete na hleb.
Sastojci:
- 12 kuvanih jaja
- 7 kiselih krastavčića
- mirođija
- 2 kašike senfa
- 3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Jaja skuvajte i isecite na sitne kocke, kao i krastavčiće. Procedite krastavce i dodajte u jaja, kao i seckanu mirođiju. Dodajte senf, pavlaku, posolite i pobiberite, pa dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus