Kombinacija sastojaka za ovu pastu karakterističan je za mediteransku kuhinji. Svež bosiljak, paradajz, beli luk i maslinovo ulje savršena su kombinacija. Vema brzo i lako se sprema, a upotpunjena sa parmezanom biće raj za vaša nepca.
Sastojci:
- 300 g testenine
- 6 manjih paradajza
- 2 čena belog luka
- 80 g parmezana
- maslinovo ulje
- svež bosiljak
- suvi bodiljak
- ruzmarin
- so, biber
Priprema:
Na blago zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno naseckan beli luk par minuta. Paradajz oljuštite od kore, naseckajte na kockice i dodajte u tiganj sa belim lukom. Paradajz prilikom dinstanja ne treba da vam se raspadne treba da ostane u komadima. Često ga mešajte, i dodajte vrlo malo vode. Kada je dovoljno omeknuo dodajte začine, i sitno seckani bosiljak. Testeninu skuvajte kao i obično u malo posoljenoj vodi. Procedite stavite u tanjir, pa prelijte odozgo sos. Pre jela pospite rendanim parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem