Umesto pesto sosa, napravite umak od peršuna i oraha, a zatim prelijte špagete. Ukusan i brz obrok, koji će vas zasititi, a odličan je kada nemate vremena za spremanje. Umesto karbonare ili bolonjeze testenine, napravite ovu.
Sastojci:
- 300 g špageta
- 60-70 g peršuna
- 50 g oraha
- 2 čena belog luka
- 6 fileta inćuna
- 30 g parmezana
Priprema:
Orahe sameljite u blenderu, pa dodajte peršun i 1 čen belog luka. Sipajte 3-4 kašike maslinovog ulja i dobro izblendirajte. Špagete skuvajte, a inćune i 1 čen belog luka propržite u tiganju. Sipajte malo vode u kojima su se kuvale špagete, pa dodajte i njih. Preko sipajte pesto od peršuna i promešajte. Dosipajte još malo vode u kojima su se kuvale špagete ako je potrebno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus