Špagete u zelenom sosu će vam se svideti na prvi zalogaj.

Umesto pesto sosa, napravite umak od peršuna i oraha, a zatim prelijte špagete. Ukusan i brz obrok, koji će vas zasititi, a odličan je kada nemate vremena za spremanje. Umesto karbonare ili bolonjeze testenine, napravite ovu.
Sastojci:
- 300 g špageta
- 60-70 g peršuna
- 50 g oraha
- 2 čena belog luka
- 6 fileta inćuna
- 30 g parmezana
Priprema:
Orahe sameljite u blenderu, pa dodajte peršun i 1 čen belog luka. Sipajte 3-4 kašike maslinovog ulja i dobro izblendirajte. Špagete skuvajte, a inćune i 1 čen belog luka propržite u tiganju. Sipajte malo vode u kojima su se kuvale špagete, pa dodajte i njih. Preko sipajte pesto od peršuna i promešajte. Dosipajte još malo vode u kojima su se kuvale špagete ako je potrebno.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.