Umesto pesto sosa, napravite umak od peršuna i oraha, a zatim prelijte špagete. Ukusan i brz obrok, koji će vas zasititi, a odličan je kada nemate vremena za spremanje. Umesto karbonare ili bolonjeze testenine, napravite ovu. 

Sastojci:

  • 300 g špageta
  • 60-70 g peršuna
  • 50 g oraha
  • 2 čena belog luka
  • 6 fileta inćuna
  • 30 g parmezana

Priprema:

Orahe sameljite u blenderu, pa dodajte peršun i 1 čen belog luka. Sipajte 3-4 kašike maslinovog ulja i dobro izblendirajte. Špagete skuvajte, a inćune i 1 čen belog luka propržite u tiganju. Sipajte malo vode u kojima su se kuvale špagete, pa dodajte i njih. Preko sipajte pesto od peršuna i promešajte. Dosipajte još malo vode u kojima su se kuvale špagete ako je potrebno. 

Izvor: Stvar ukusa