Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik

Evo kako da napravite karbonaru po originalnom italijanskom receptu.

 Pasta karbonara Izvor: Shutterstock

Italijanska kuhinja jedna je od omiljenih u Srbiji, a pored pice, razne paste su čest odabir mnogih od nas. Jedna od omiljenih je i čuvena karbonara, a ono u čemu mnoge domaćice greše jeste da u nju dodaju pavlaku da bila kremastija, kao i beli luk. Po originalnom receptu ova dva sastojka se ne stavljaju, a evo kako da napravite kremastu karbonaru po izvornom italijanskom receptu. 

Sastojci:

  • 100 g pančete
  • 2 žumanca
  • 50 g parmezana
  • 200 g paste po izboru
  • so, biber
  • peršun
  • maslinovo ulje

Možda će vas zanimati

Priprema:

U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva. Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom. U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje. Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu. Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana. Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto. Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

alex

pecorino ne parmeggiano.

Comi

Persuna bez Sir ide Pekorino a ne parmezan Idu cela jaja Pasta se ne cedi nego direktno iz sepe u tiganj i dodaje se malo vode u kojoj se kuvala pasta I u originalu ide slanina Guanchale A ne panceta.

Tanja

Salmonela u najavi.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti