Italijanska kuhinja jedna je od omiljenih u Srbiji, a pored pice, razne paste su čest odabir mnogih od nas. Jedna od omiljenih je i čuvena karbonara, a ono u čemu mnoge domaćice greše jeste da u nju dodaju pavlaku da bila kremastija, kao i beli luk. Po originalnom receptu ova dva sastojka se ne stavljaju, a evo kako da napravite kremastu karbonaru po izvornom italijanskom receptu.
Sastojci:
- 100 g pančete
- 2 žumanca
- 50 g parmezana
- 200 g paste po izboru
- so, biber
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema:
U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva. Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom. U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje. Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu. Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana. Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto. Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus
Ubacite šibicu u vodu i jaja neće popucati - super trik za Uskrs