Kada ne znate šta da pripremite za ručak, klin čorba je super izbor, jer većina ljudi sastojke već ima kod kuće, pa ne morate ni do radnje da idete. Za ovu čorbu vam nije potrebno meso, kocka supe će rešiti sve, a onda se pomeša sa zaprškom i rezancima. Na kraju se doda jaje. 

Pročitajte kako rezanca možete sami da napravite. 

Sastojci:

  • 2 kašike brašna
  • 1 kocka za supu
  • 1 šaka rezanaca
  • 1 jaje
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike

Priprema:

Napravite zapršku tako što ćete na ulju propržiti brašno, pa nakon minuta dodajte mlevenu papriku i vodu. Mešajte sve vreme jer ne sme da ima grudvica i da zagori.  Zatim dodajte kocku za supu i kuvajte 10-ak minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodajte i rezanca. Umućeno jaje lagano sipajte u čorbu i kuvajte još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa