Priprema domaćih rezanaca na ovaj način je veoma jednostavna i ne oduzima mnogo vremena. Potrebni su vam samo brašno, jaja i prstohvat soli. Sa ovako napravljenom fidom uživaćete u najlepšoj domaćoj supi.
Sastojci:
- 2 jajeta
- malo soli
- 200 g brašna
Priprema:
Stavite brašno na radnu površinu, napravite udubljenje pa razbijte jaja i dodajte malo soli. Zamesite tvrđe testo. Razviti ga što je moguće tanje. Kada ste razvili testo isecite ga na trake pa ga sušite negde na promaji oko 30 min., a zatim slažite traku na traku i secite jako tanke rezance i rasporedite ih po stolu da se još malo prosuše.
Kada kuvate supu sa ovim rezancima stavite ih 5 minuta pred kraj, da se ne prekuvaju. I ne stavljajte mnogo da supa ne bude gusta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom