Priprema domaćih rezanaca na ovaj način je veoma jednostavna i ne oduzima mnogo vremena. Potrebni su vam samo brašno, jaja i prstohvat soli. Sa ovako napravljenom fidom uživaćete u najlepšoj domaćoj supi.
Sastojci:
- 2 jajeta
- malo soli
- 200 g brašna
Priprema:
Stavite brašno na radnu površinu, napravite udubljenje pa razbijte jaja i dodajte malo soli. Zamesite tvrđe testo. Razviti ga što je moguće tanje. Kada ste razvili testo isecite ga na trake pa ga sušite negde na promaji oko 30 min., a zatim slažite traku na traku i secite jako tanke rezance i rasporedite ih po stolu da se još malo prosuše.
Kada kuvate supu sa ovim rezancima stavite ih 5 minuta pred kraj, da se ne prekuvaju. I ne stavljajte mnogo da supa ne bude gusta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus