Priprema domaćih rezanaca na ovaj način je veoma jednostavna i ne oduzima mnogo vremena. Potrebni su vam samo brašno, jaja i prstohvat soli. Sa ovako napravljenom fidom uživaćete u najlepšoj domaćoj supi.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • malo soli
  • 200 g brašna

Priprema:

Stavite brašno na radnu površinu, napravite udubljenje pa razbijte jaja i dodajte malo soli. Zamesite tvrđe testo. Razviti ga što je moguće tanje. Kada ste razvili testo isecite ga na trake pa ga sušite negde na promaji oko 30 min., a zatim slažite traku na traku i secite jako tanke rezance i rasporedite ih po stolu da se još malo prosuše.

Kada kuvate supu sa ovim rezancima stavite ih 5 minuta pred kraj, da se ne prekuvaju. I ne stavljajte mnogo da supa ne bude gusta.

Izvor: Stvar ukusa