Nema nista lepše od domaće supe sa knedalama, koja je mnogima jedna od omiljenih, ali knedle ne uspevaju svi da naprave savršeno. Pomoću ovog recepta će vam uspeti iz prve. Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lepe. Takođe jako je bitno da belanca je penasto umutite, pa da dodate žumanca

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 1 kašičica ulja 
  • prstohvat soli
  • 4 ravne supene kašike griza 

Priprema:

Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smesu, i lagano psuštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta i supa je gotova. 

Izvor: Stvar ukusa