Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JAGODE PUNE HEMIJE I OTROVA LAKO ĆETE PREPOZNATI: Obratite pažnju na boju i izgled peteljki, a jedna stvar je ključna

Autor Marija Brčić

Evo kako da razlikujete domaće jagode od onih prskanih i tretiranih raznim pesticidima.

 Koje jagode nisu prskane Izvor: Shutterstock

Sezona jagoda uveliko traje, a njoj su se posebno radovali ljubitelji ovog ukusnog voća. Da biste izabrali one najboljeg kvaliteta i koje su domaće, morate da znate nekoliko trikova kada ih kupujete.

Domaće jagode su zdravije i svežije, ali brže propadaju jer imaju manje pesticida. One su iste boje spolja i iznutra, te imaju puno semenki i veoma su sitne. To ih razlikuje od uvoznih, gde su semenke sitnije i ređe.

Možda će vas zanimati

Prave, kvalitetne domaće jagode izdvajaju se i po intezivnom, prepoznatljivom mirisu. One nikada nisu istog oblika i veličine i nisu istog ukusa sa svih strana, jer sunčevi zraci ne padaju ravnomerno na voće.

Znalci kažu da valja obratiti pažnju i na peteljke – na uvoznim je velika, savršenog oblika i tamnozelena, dok je kod domaćih bleđa jer je nedavno ubrana. 

S obzirom da domaće jagode brže gube na svežini i postaju gnjecave, dobro je da znate i trik kako da ih održite svežim duže vreme.

Jagode dobro operite, te ih stavite u staklenu teglu na čije dno ste postavili papirni ubrus. Ubrus će vremenom skupljati višak vlage, zbog čega će jagode ostati sveže i neće postati gnjecave.

Pogledajte

00:20
kako da jagode budu sveže
Izvor: tiktok/stephgigliotti28
Izvor: tiktok/stephgigliotti28

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti