Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE NAJBOLJE DOMAĆE KNEDLE ZA SUPU: Uspeće iz prve i neće se raspadati, a tajna je u jednom sastojku

Autor Sanja Belinić

Ako ispratite ovaj recept knedle za supu će vam svaki put ispasti savršeno.

 Kako se prave knedle za supu Izvor: Shutterstock

Nema nista lepše od domaće supe sa knedalama, koja je mnogima jedna od omiljenih, ali knedle ne uspevaju svi da naprave savršeno. Pomoću ovog recepta će vam uspeti iz prve. Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lepe. Takođe jako je bitno da belanca je penasto umutite, pa da dodate žumanca

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 1 kašičica ulja 
  • prstohvat soli
  • 4 ravne supene kašike griza 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smesu, i lagano psuštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta i supa je gotova. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti