Pored domaće supe sa rezancima i one sa knedlama, svaka domaćica u svom kuvaru treba da ima i recept za belu čorbu. Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela, čak je i na slavama svi obožavaju. 

Sastojci:

  • 400 g mesa (telećeg, junećeg ili pilećeg)
  • 1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)
  • 1 manji celer
  • 1 crni luk
  • 3-4 krompira srednje veličine
  • 4-5 kašika pirinča
  • 1 žumance 
  • malo pavlake za kuvanje 

Priprema:

Meso stavite da se kuva, a crni luk očistite i isecite na pola. Stavite polutke na ringlu da se ispeku. Kada bude gotov, luk dodajte u šerpu u kojoj se kuva meso. Kada je meso pri kraju sa kuvanjem dodajte očišćenu i zelen i celer. Kuvajte dok sve ne omekša. Procedite supu da dodajte krompir isečen na kockice i pirinač, meso takođe iseckajte kao i šargarepu i celer. Kada se krompir skuva napravite zapršku od brašna i vode, pa kuvajte još par minuta. Kada se čorba malo prohladi dodajte žumance koje ste umutili sa pavlakom za kuvanje i promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa