Salate su super kada su vrućine, pogotovo one koje mogu da se jedu kao obrok. Cezar i biftek salata su klasici, zato isprobajte recept za francusku salatu sa krompirom i jajima kao odličnu zamenu. Ne morate da je pravite kao tortu, ovo može da vam posluži za specijalne prilike, a za svaki dan samo jednostavno pomešajte sastojke i uživajte. 

Sastojci:

  • 5 krompira 
  • 6 jaja
  • kiseli krastavci
  • 300 g krem sira 
  • 100 ml jogurta 
  • 4 kašike majoneza 
  • 1 kašičica senfa 
  • sok od pola limuna
  • mirođija

Priprema:

Krompir i jaja skuvajte, pa sitno iseckajte, kao i kiseli krastavac. Pomešajte krem sir sa jogurtom, majonezom, senfom, mirođijom, limunovim sokom i posolite. U obruč prečnika 16 cm stavite krompir, zatim sos, pa kuvana jaja, kisele krastavce, preostali krompir i kuvana jaja. Prelijte preostalim sosom. Ostavite u frižideru 4 sata. Kada izvadite salatu iz frižidera, ukrasite je po želji.

Izvor: Stvar ukusa