Tikvice su povrće koje ima široku primenu u većini kuhinja sveta, pa tako i u srpskim jelima. Jedan od najboljih načina da ih iskoristite jeste i čorba od tikvica, koja obiluje vitaminima i izuzetno je zdrava.
Jednostavna za pripremu, a odlična je kad su dani topliji jer je možete jesti i hladnu.
Sastojci:
- 500 g tikvica
- 3 krompira
- 50 ml ulja
- 1 glavica luka
- 150 g šargarepe
- 600 ml vode
- 350 ml mleka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mirođije
- so, biber
Sastojci:
Tikvice, šargarepu, crni luk i krompir oljuštite, pa isecite na sitne kockice. U veću šerpu sipajte ulje i stavite luk da se dinsta, a zatim dodajte ostalo povrće, kao i so i biber. Kada povrće omekša sipajte vodu i promešajte sve zajedno, pa kuvajte na jačoj vatri dok ne provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 20 minuta. Blenderom ili štapnim mikserom umutite sve sastojke, postepeno sipajte mleko i dodajte mirođiju, beli luk i dodajte još začina ukoliko ima potrebe. Servirajte uz malo prepečenog hleba.
Izvor: Srvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus