Ova supa od spanaća iznenadće će vas ukusom, ali i nešto malo drugačijom pripremom. Zaboravite na ulje, luk i dinstanje kao i usitnjavanje štapnim mikserom, ova supica osim što predstavlja nutritivno sjajan izbor, uz to je i odličan način za laganu i brzu pripremu ukusnog jela. Mladog spanaća već ima na pijacama, pa bi ovu izuzetno zdravu namirnicu trebalo što češće da uvrstite u svojoj ishrani.
Sastojci:
- 1 l pilećeg temeljca
- 2 čena belog luka
- 150 g svežeg spanaća
- 3 belanca
- 40 g parmezana
- malo muskatnog oraščića
- so, biber
Priprema:
Očistite beli luk, pa ga samo zgnječite i ostavite tako u komadu. U srednje velikom loncu pomešajte pileći temeljac, beli luk i malo narendanog muskatnog oraščića. Pustite da provri i zatim kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Ugasite ringlu i stavite poklopac, ostavite supu da odstoji minimum 30 minuta. Malo pre posluživanja iz šerpe izvadite beli luk, a supu ponovo zakuvajte. Dodajte naseckane listove opranog i očišćenog spanaća i kuvajte svega nekoliko mnuta da omekša. Belanca i parmezan pomešajte u tanjiru, a zatim uz mešanje ulijte u supu koja ključa. Dodajte začine po ukusu, pa ostavite da vri još par minuta. Svaki tanjir po želji ukrasite s još malo naribanog parmezana pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus