Ova supa od spanaća iznenadće će vas ukusom, ali i nešto malo drugačijom pripremom. Zaboravite na ulje, luk i dinstanje kao i usitnjavanje štapnim mikserom, ova supica osim što predstavlja nutritivno sjajan izbor, uz to je i odličan način za laganu i brzu pripremu ukusnog jela. Mladog spanaća već ima na pijacama, pa bi ovu izuzetno zdravu namirnicu trebalo što češće da uvrstite u svojoj ishrani.
Sastojci:
- 1 l pilećeg temeljca
- 2 čena belog luka
- 150 g svežeg spanaća
- 3 belanca
- 40 g parmezana
- malo muskatnog oraščića
- so, biber
Priprema:
Očistite beli luk, pa ga samo zgnječite i ostavite tako u komadu. U srednje velikom loncu pomešajte pileći temeljac, beli luk i malo narendanog muskatnog oraščića. Pustite da provri i zatim kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Ugasite ringlu i stavite poklopac, ostavite supu da odstoji minimum 30 minuta. Malo pre posluživanja iz šerpe izvadite beli luk, a supu ponovo zakuvajte. Dodajte naseckane listove opranog i očišćenog spanaća i kuvajte svega nekoliko mnuta da omekša. Belanca i parmezan pomešajte u tanjiru, a zatim uz mešanje ulijte u supu koja ključa. Dodajte začine po ukusu, pa ostavite da vri još par minuta. Svaki tanjir po želji ukrasite s još malo naribanog parmezana pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenkama
Posne slane kuglice od leblebija sa orasima
Posna pita sa lukom