Ova supa od spanaća iznenadće će vas ukusom, ali i nešto malo drugačijom pripremom. Zaboravite na ulje, luk i dinstanje kao i usitnjavanje štapnim mikserom, ova supica osim što predstavlja nutritivno sjajan izbor, uz to je i odličan način za laganu i brzu pripremu ukusnog jela. Mladog spanaća već ima na pijacama, pa bi ovu izuzetno zdravu namirnicu trebalo što češće da uvrstite u svojoj ishrani.

Sastojci:

  • 1 l pilećeg temeljca
  • 2 čena belog luka
  • 150 g svežeg spanaća
  • 3 belanca
  • 40 g parmezana
  • malo muskatnog oraščića
  • so, biber

Priprema:

Očistite beli luk, pa ga samo zgnječite i ostavite tako u komadu. U srednje velikom loncu pomešajte pileći temeljac, beli luk i malo narendanog muskatnog oraščića. Pustite da provri i zatim kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Ugasite ringlu i stavite poklopac, ostavite supu da odstoji minimum 30 minuta. Malo pre posluživanja iz šerpe izvadite beli luk, a supu ponovo zakuvajte. Dodajte naseckane listove opranog i očišćenog spanaća i kuvajte svega nekoliko mnuta da omekša. Belanca i parmezan pomešajte u tanjiru, a zatim uz mešanje ulijte u supu koja ključa. Dodajte začine po ukusu, pa ostavite da vri još par minuta. Svaki tanjir po želji ukrasite s još malo naribanog parmezana pre služenja.

Izvor: Stvar ukusa