Instant supa je neverovatno praktična i možete je jesti kao zamenu za bilo koji obrok. Ako nemate ideju šta da ponesete na posao, onda spakujte jednu porciju instant supe i dodajte rezanca, pirinač, ovsene pahuljice... Obrok za manje od 5 minuta koji će vas držati sitim dok se ne vratite kući da ručate.

Sastojci:

  • povrće po zelji
  • malo maslinovog ulja
  • voda
  • rezanca za supu

Priprema:

Možete da koristite sveže povrće po želji, a možete da koristite i smrznute mešavine. Ako koristite sveže naseckajte, pa stavite u šerpu, a smrznuto samo izručite u šerpu, naravno pre toga odmrznite. Sipajte malo masnovog ulja i nalijte vodom. Vode treba da sipate malo manje nego kada pripremate supu, jer je cilja da se povrće skuva, ali da supa bude koncentrovanija nego obično, jer ćete je kasnije razblažiti vodom. Posolite i pobiberite po želji, a slobodno dodajte i malo kurkume kako bi dobila lepu žutu boju. Kuvajte dok povćre ne omekša, a zatim ostavite da se potpuno ohladi. Dobijenu supu možete da rasporedite u neke manje posude ili u kalup za mafine i zamrznite. Možete da ih ostavite u kalupu, a možete i sve da prebacite u jednu kesu za zamrzivač. Ne brinite, smese se neće spojiti, jer kada su smrznute ne lepe se jedne za drugu. 

Kada su vam potrebne instant supe izvadite po jednu ili više porcija, u zavisnosti koliko vam treba i dodajte sastojke po želji. Pomešajte sa šoljom ključake vode i promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa