Vreme je za lagane obroke koji čiste telo od toksina. Nikad nećete pogrešiti ako skuvate čorbicu punu zeleniša i jedete je tokom celog dana. Naš predlog je recept za detoks čorbu koja telu vraća preko potrebnu energiju i pomaže da savladate prolećni umor.

Odlična je za izbacivanje štetnih materija iz organizma naročito posle konzumiranja teške hrane u toku zime.

Sastojci:

  • 600 ml vode
  • 400 ml pilećeg bujona
  • manji karfiol
  • 3 tikvice
  • 500 g seckanog paradajza
  • 1 luk
  • 1 praziluk
  • pola celera
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi, pa dodajte sitno naseckan luk i dinstajte dok ne zastakli. Dodajte praziluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša, a zatim dodajte vodu, bujon, paradajz, šargarepu, celer i tikvice isečene na kockice. Kafriol skuvajte na pari, pa ga iseckajte i dodajte u šerpu. Kad čorba proključa, smanjite vatru, začinite po ukusu i kuvajte još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa