Vreme je za lagane obroke koji čiste telo od toksina. Nikad nećete pogrešiti ako skuvate čorbicu punu zeleniša i jedete je tokom celog dana. Naš predlog je recept za detoks čorbu koja telu vraća preko potrebnu energiju i pomaže da savladate prolećni umor.
Odlična je za izbacivanje štetnih materija iz organizma naročito posle konzumiranja teške hrane u toku zime.
Sastojci:
- 600 ml vode
- 400 ml pilećeg bujona
- manji karfiol
- 3 tikvice
- 500 g seckanog paradajza
- 1 luk
- 1 praziluk
- pola celera
- 1 šargarepa
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi, pa dodajte sitno naseckan luk i dinstajte dok ne zastakli. Dodajte praziluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša, a zatim dodajte vodu, bujon, paradajz, šargarepu, celer i tikvice isečene na kockice. Kafriol skuvajte na pari, pa ga iseckajte i dodajte u šerpu. Kad čorba proključa, smanjite vatru, začinite po ukusu i kuvajte još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem